Handsprit 50ml

39,00 kr

Handsprit i litet format som får plats i fickan eller väskan.

Förvaras oåtkomligt för barn.

Artikelnr: HS50ML Kategori: Tagg:

Beskrivning

Innehåller:
Isopropanol 60%
Glycerol

Handsprit dödar bakterier, virus och många andra mikroorganismer, och desinficerar därför händerna.

Effekten beror på att handdesinfektionens innehåll av alkohol på minst 60 procent förstör mikroorganismernas cellmembran med en explosiv effekt.

Cellmembraner består av fettämnen och proteiner och alkohol har en skadlig inverkan på båda dessa komponenter. Alkoholmolekyler kilar sig in mellan fettmolekylerna i cellmembranet så att det kollapsar.

Proteinerna är väldigt långa molekyler som likt en trasslig sladd är veckade på ett särskilt sätt. Varje enskilt veck är viktigt för att proteinet ska fungera som det ska, men alkohol kilar sig in mellan vecken och rätar ut dem, vilket förstör proteinet.

Alkohol spränger sönder bakterier

Handsprit angriper virus och bakterier på två fronter genom att både punktera cellmembraner och slå ut proteiners funktion.

Tips: Handsprit är ett bra att använda då och då under dagen för att minska risken för smittspridning. Däremot ska handdesinfektion aldrig ersätta vanlig tvätt med tvål och vatten. Det är bara ett komplement till en god handhygien.

Alkoholbaserad handsprit är effektivt mot höljevirus där den kan knäcka virusets lipidhölje. Därför kan man säga att handdesinfektion hjälper mot flera virus, men inte alla.

Vanligt influensavirus är av typen höljevirus och därför kan handsprit vara bra i influensatider. Även Coronaviruset COVID-19 har ett yttre hölje, vilket gör det känsligt mot alkoholbaserade desinfektionsmedel. Handsprit hjälper alltså mot Corona.

Letar du en större flaska handsprit hittar du den här

Finns även i 5-pack här

För mer information COVID-19 och hur handsprit skyddar, se Folkhälsomyndighetens sida

 

Mer information

Vikt0.05 kg

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Handsprit 50ml”

Din e-postadress kommer inte publiceras.